Assessing Readability demo

Read all the texts and give each a readability score from 0 to 100.

Het STD-systeem meet allerhande fysico-chemische parameters (het zoutgehalte, de temperatuur, de concentratie aan opgeloste zuurstof, de troebelheid, de hoeveelheid chlorofyl, enz...) in de waterkolom tot 1600 meter diepte. Het STD-syteem wordt in de waterkolom neergelaten met een stalen kabel waarin zich een coaxiale kern bevindt. Terwijl het systeem neerdaalt aan een snelheid van ongeveer 0.8 meter per seconde, worden via de coaxiale kabel voortdurend alle parameters gemeten en naar de verwerkingscomputer aan boord gestuurd waar ze door de wetenschappers geëvalueerd worden.

How readable is this text?

Very

Not

Sandra Kim, pseudoniem van Sandra Caldarone, is een Belgische zangeres. Ze is vooral bekend als winnares van het Eurovisiesongfestival in 1986 met het lied «J'aime la vie», waarmee ze België de eerste (en voorlopig ook de enige) overwinning in het Eurovisiesongfestival bezorgde. Sandra Kim begon al op jonge leeftijd met zingen. Op haar elfde werd ze ontdekt. Twee jaar later stond ze als zangeres van het groepje Musiclub met het liedje «Ami Ami» al op de wedstrijd «L'ambrogino d'oro» in Milaan. Amper een half jaar later werd ze geselecteerd als Belgische deelneemster voor het Eurovisiesongfestival. Haar optreden was niet geheel onomstreden, omdat ze beweerde 16 jaar oud te zijn terwijl ze in werkelijkheid 13 jaar oud was .

How readable is this text?

Very

Not

De zon komt op boven de stortplaats van het stadje Merlijn. Er klinkt een zacht geluid. Lila het vosje spitst de oren. Ze probeert erachter te komen waar het geluid vandaan komt. Nee, het is geen vogel. Weer dat geluid. Het komt uit een kast. Lila sluipt dichterbij. De deur van de kast staat op een kier. Uit de kast komt een schoentje tevoorschijn. Lila is bang. Er volgt een been. Lila vraagt zich af wat dat alles betekent. Het been wordt een kind. Ooooh... zachtjes komt Lila iets dichterbij.

How readable is this text?

Very

Not